Stänga eller ta bort en insamling

Om du vill stoppa nya idéer stänger du insamlingen genom att ställa in Åtkomst (Access) på Stängd (Closed). Folk kan fortfarande se den och läsa idéerna. Om du vill ta bort en insamling och alla dess idéer för gott gör du det under Hantera (Manage) > Översikt (Overview) > Inställningar (Settings).

Stäng en insamling för nya idéer

Vem kan göra detta: insamlingsansvariga och Admins.

  1. Öppna insamlingen och välj fliken Hantera.
  2. Klicka på Översikt i sidomenyn.
  3. I kortet Insamlingsdetaljer klickar du på knappen bredvid Åtkomst.
  4. Under Vem kan bidra? väljer du Stängd och klickar på Välj.
  5. Klicka på Spara i fältet Osparade ändringar.

Ingen kan skicka in idéer till en stängd insamling, inte ens Admins. Bidragsgivarna ser bidragsknappen nedtonad med meddelandet ”Den här insamlingen tar inte emot nya idéer”.

Insamlingen är fortfarande synlig. Folk kan fortfarande läsa idéerna, och du kan fortsätta flytta idéer mellan stegen.

När du stänger insamlingen stoppas även idéer som skickas via e-post. Läs mer i Låta folk skicka in idéer via e-post.

Om du vill öppna insamlingen igen ställer du tillbaka Åtkomst på Alla med åtkomst.

Dölj en insamling för medlemmar

Om du också vill att medlemmar ska sluta se insamlingen tar du bort den från dess sida:

  1. Gå till Hantera > Dela (Share).
  2. Töm fältet Sida.
  3. Klicka på Spara.

Insamlingen och dess idéer finns kvar i Hives. Dess ansvariga och Admins kan fortfarande öppna den, och folk kan fortfarande öppna idéer som de har skickat in. Om insamlingen har en aktiv delningslänk stänger du av den också. Läs mer i Välja vem som kan se en insamling.

Ta bort en insamling

Vem kan göra detta: Admins, och Managers som också är insamlingsansvariga för insamlingen. Om du hanterar en insamling men inte har rollen Admin eller Manager ber du en Admin att ta bort den.

  1. Öppna insamlingen och välj fliken Hantera.
  2. Klicka på Översikt i sidomenyn och sedan på fliken Inställningar.
  3. I kortet Riskzon (Danger zone) klickar du på Ta bort.
  4. Bekräfta i dialogrutan Ta bort objekt?.

När du tar bort en insamling försvinner den för gott med alla sina idéer, kommentarer, reaktioner, svar, steg, frågor och AI-sammanfattningar. Det går inte att ångra.

Bra att veta: Innan du tar bort den kan du exportera insamlingen för att spara en kopia av idéerna och formulärsvaren.

Arkivering: finns inte för insamlingar

Insamlingar kan inte arkiveras. Så håller du en gammal insamling undan utan att ta bort den:

  • stäng den, så att ingen kan bidra;
  • ta bort den från dess sida, så att medlemmar inte ser den;
  • flytta den till en mapp för gamla kampanjer.

Mappar kan arkiveras, men att arkivera en mapp städar bara upp sidan Mappar. Det ändrar inte vem som kan se insamlingarna i den. Läs mer i Flytta, arkivera och ta bort mappar.

Kopiering: finns inte för insamlingar

Det går inte att kopiera en insamling. Om du vill återanvända samma steg och frågor ber du en Admin att lägga upp dem som ett workflow. Sedan kan du skapa en ny insamling och använda workflowet i den. Läs mer i Vad är ett workflow? och Så skapar du en insamling.

Vanliga frågor

Kan jag flytta en insamling till en annan hive? Nej. En insamling stannar alltid i den hive där den skapades.

Kan jag få tillbaka en borttagen insamling? Nej. Borttagningen är permanent.

Vad händer med en insamling när dess sida tas bort? Insamlingen tas inte bort. Den ligger bara inte längre på någon sida, så bara dess ansvariga och Admins kan se den tills du väljer en ny sida.