Publicera meddelanden och popup-fönster
Meddelanden är korta nyhetsinlägg som visas på startsidan och på sidan Meddelanden. Admins och Managers kan publicera dem, och Admins kan välja ett som visas som popup när folk öppnar startsidan.
Vem kan göra detta: Admins och Managers publicerar, redigerar och tar bort meddelanden. Bara Admins kan ställa in popup-fönstret.
Vem kan läsa meddelanden
Alla medlemmar i er hive kan läsa meddelanden. Gäster (personer som bara har tillgång till vissa saker i er hive) kan inte det.
Det finns ingen inställning för målgrupp. Ett meddelande är till alla i er hive. Hives skickar inget e-postmeddelande när du publicerar ett, så folk ser det nästa gång de öppnar startsidan.
Här visas meddelanden
- På startsidan: en sektion Meddelanden (Announcements) visar upp till 3 meddelandekort. När det finns fler tar knappen Visa alla (See all) folk till sidan Meddelanden.
- På sidan Meddelanden: ett rutnät av meddelandekort, vart och ett med omslag, titel och datum.
Meddelanden visas med det senaste först på båda ställena. Klicka på ett kort för att öppna hela meddelandet.
Publicera ett meddelande
- Klicka på + i det övre fältet och välj Meddelande (Announcement). Du kan också gå till startsidan, växla till Redigera (Edit) och klicka på + Meddelande.
- Lägg till en omslagsbild i Lägg till meddelande om du vill ha en. En bred bild fungerar bäst.
- Skriv en Titel (upp till 100 tecken).
- Skriv Innehåll. Du kan använda rubriker, fetstil, listor och länkar.
- Klicka på Spara (Save).
Meddelandet syns direkt för medlemmarna. Du behöver inte klicka på Publicera på startsidan.
Redigera eller ta bort ett meddelande
- Klicka på meddelandekortet för att öppna det.
- Klicka på menyn ⋮.
- Välj Redigera för att ändra det i Redigera meddelande och spara sedan.
- Eller välj Ta bort och bekräfta i Ta bort objekt?.
Det går inte att ångra borttagning av ett meddelande.
Visa ett meddelande som popup
Ett popup-fönster visar ett meddelande ovanpå startsidan, ungefär en och en halv sekund efter att startsidan öppnats.
- Gå till Hem (Home) och växla till Redigera (på en dator).
- Klicka på Ange som popup (Set popup) under Hantera meddelanden.
- Välj vilket meddelande som ska visas i Popup-meddelande.
- Stäng dialogrutan och klicka på Publicera (Publish) i fältet längst ned.
Meddelandet måste redan finnas, så publicera det först.
Så fungerar popup-fönstret:
- Det visas bara på startsidan.
- Varje person ser det en gång. När de har stängt det kommer det inte tillbaka i den webbläsaren.
- Det visas igen om personen använder en annan enhet eller webbläsare, eller rensar sina webbläsardata.
- När du väljer ett annat meddelande ser alla det nya popup-fönstret en gång.
Öppna Ange som popup, välj Ingen vald och klicka på Publicera för att stänga av popup-fönstret.
Vanliga frågor
Kan jag schemalägga ett meddelande eller låta det löpa ut? Nej. Ett meddelande är aktivt från det att du sparar det tills du tar bort det.
Kan jag fästa ett meddelande högst upp? Nej. Ställ in det som popup för att se till att alla ser ett viktigt meddelande.
Kan jag skicka ett meddelande till bara en grupp? Nej. Meddelanden går till hela er hive. Skapa en sida som bara den gruppen kan se för att nå en grupp. Se Sidor: skapa, publicera och välj vem som ser dem.